Po poročanju angleških medijev bo ekipa Ineosa na letošnji Dirki po Franciji nastopila pod imenom Ineos Grenadier. Gre za marketinško potezo glavnega sponzorja ekipe, podjetja Ineos, ki bo v teh dneh na tržišče poslal terensko vozilo z imenom Grenadier.

Promocija avtomobila ne bo omejena le na spremembo imena ekipe, temveč bodo kolesarji britanskega moštva vozili tudi v drugačnih dresih, kot smo jih bili vajeni do sedaj. Kakšni bodo še ni povsem jasno, vendar govorice namigujejo, da bodo pretežno modre barve.

Grenadier avtomobilski prvenec Ineosa

Britansko podjetje Ineos, ki je v lasti milijarderja Jima Radcliffa, je primarno naftna družba, ki pa se v zadnjih letih podaja tudi v avtomobilske vode. Terenec Grenadier je njihov prvenec, ki bo na ceste predvidoma zapeljal leta 2021.

Grenadier bo na ceste zapeljal prihodnje leto. vir: twitter

Po poročanju portala Autocar bo vozilo s štirikolesnim pogonom, ki po videzu spominja na Land Roverjev Defender, stalo okoli 50 tisoč evrov.

Spremembe imena redke, a že videne

Čeprav nismo vajeni, da kolesarske ekipe začasno spreminjajo imena, pa se je nekajkrat v preteklosti to že zgodilo. Tudi pravila mednarodne kolesarske zveze to dopuščajo, a le enkrat na sezono.

V preteklosti je Lotto Soudal za določene dirke svoje ime spremenil v Lotto-FixAll. FixAll je bil namreč produkt podjetja Soudal, ki so ga tedaj poslali v svet.

Sky je leta 2018 na Touru vozil s podobo kita na hrbtu. vir: twitter

Tudi dresi ekip so se že spreminjali med sezono. Leta 2018 je ekipa Skyja na Dirki po Franciji svoje drese opremila s sliko kita v podporo okoljevarstveni akciji Ocean Rescue.

Pred kratkim smo videli tudi menjavo barve dresa Sunweba. Nemška ekipa je rdeče drese zamenjala za poletno različico. Ta je bele barva, saj naj bi tako dresi omogočali boljše hlajenje v vročih poletnih dneh.