Okoli prestopa Chrisa Frooma je v zadnjem času vse več špekulacij. Glavni favorit za zagotovitev uslug 35-letnega Angleža naj bi bil Israel Start-Up Nation, ki pa naj prestopa ne bi izvedel pred letošnjim Tourom.

Ko je pred mesecem dni odjeknila novica, da Chris Froome resno razmišlja o odhodu iz Ineosa, je bilo poleg vprašanja, kam bo odšel Anglež, aktualno tudi vprašanje, kdaj bo odšel. Pogodbe kolesarjev se v normalnih okoliščinah iztečejo po koncu sezone, a letošnje leto prinaša vse prej kot normalne okoliščine. Pogodbe se tako iztečejo sredi sezone, kar bi nekaterim omogočilo menjavo sredine že pred največjo kolesarsko dirko.

Veliko je bilo torej ugibanj, ali bo Ineos izgubil tretjega kapetana in se bo na Tour podal le z dvema kandidatoma za končno zmago. Kot kaže letos do tega ne bo prišlo. Dylan Van Baarle je v intervjuju z nizozemskim časnikom AD dejal, da je Froome ekipnim kolegom povedal, da v ekipi ostaja do konca sezone in se z njimi podaja na Dirko po Franciji.

»Seveda smo govorili o tem, saj je o tem govora v vseh medijih. Kot sam vem, si želi ostati in na Touru voziti z Ineosom,« je dejal Van Baarle. »Ne vem, kaj se dogaja v ozadju, a dejal nam je, da želi ostati, zato predvidevam, da bo na Touru z nami

Dylan Van Baarle in Chris Froome se te dni skupaj pripravljata na dirko po Franciji. vir: twitter

Van Baarle je te dni na pripravljalnem kampu z nekaterimi člani ekipe. Gre za kolesarje, ki so prišli v širši izbor za ekipo, ki bo odpotovala na Tour. Poleg treh kapetanov so tam še Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Jonathan Castroviejo, Andrey Amador, Teo Geoghengan Hart in Pavel Sivakov.

Chris Froome je član Ineosa oziroma Skyja že vse od leta 2010. Z angleško ekipo je osvojil vse, kar se osvojiti da. Štirikrat je bil najboljši na Dirki po Franciji, dvakrat na Vuelti in enkrat na Giru. Poleg zmag na grand tourih ima na svojem računu še kopico drugih zmag na etapnih dirkah, med njimi 3 skupne zmage na Kriteriju Dauphine.